Energetische Psychotherapie

Polyenergetische therapie

Lichaam, psyche en ziel kunnen niet los van elkaar gezien worden, ze staan met elkaar ‘In Verbinding’.
Het één is onlosmakelijk met het andere verbonden. Vandaar dat in de behandelingen/sessies de heelheid van de persoon centraal staat.
Het is belangrijk om te achterhalen waar de oorzaak van de klacht(en) ligt en vanuit dat punt te beginnen. Soms is de oorzaak van de klachten/pijn al geheeld, maar zit men nog wel in bepaalde patronen. Het is dan goed om een verandering en/of bewustwording van de patronen te bewerkstelligen. Afhankelijk van wat op dat moment nodig is en waar iemand op dat moment staat, starten we de behandeling(en).
Als energetisch psychotherapeut  (polyenergetische therapie) gebruik ik verschillende technieken. Bijvoorbeeld door met behulp van hypnose iemand zelf te laten ervaren wat er speelt. NLP (Neurolinguïstisch programmeren) leert iemand de eigen patronen herkennen en daarmee ook de sterke kanten en de valkuilen.
Door chakra’s te laten ervaren wordt iemand zich bewust wat meer of minder is ontwikkeld.
Elk van de chakra’s is verbonden met verschillende delen van het lichaam, maar heeft ook een emotionele verbinding met de persoon. Door zijn chakra’s waar te nemen ervaart een mens welke chakra’s meer of minder ontwikkeld zijn. Op deze manier is het een mooie spiegel wat een persoon wil versterken of wellicht wil verzachten. Dit zijn enkele voorbeelden hoe polyenergetische therapie ingezet kan worden. De veelzijdigheid (poly) maakt dat het op veel verschillende hulpvragen toepasbaar is.

De technieken zijn nodig om iemand dingen te laten ervaren, waardoor diegene ook zelf in staat is gewenste veranderingen door te kunnen voeren. Los van de technieken is mijn grootste leidraad mijn heldervoelendheid. Door met de cliënt mee te voelen, komen we sneller naar de kern van het probleem. Door te voelen en zien, wat er op dat moment bij diegene speelt, wordt het helingsproces versneld in een ander soort bewustwording gebracht.
Het verbinden van de polyenergetische therapie met de reeds genoemde technieken is voor mij een hele fijne manier van werken.