Over mij

Waar staat de naam ‘In Verbinding, praktijk voor energetische lichaams-en psychotherapie’ voor?

‘In Verbinding, praktijk voor energetische lichaams- en psychotherapie’ straalt uit waar ik voor sta.
In verbinding zijn is mijns inziens heel belangrijk. Wanneer je in verbinding bent met jezelf en je weet en voelt wat goed voor je is, wat je nodig hebt etc. is het eenvoudiger om op je eigen unieke pad te blijven. Misschien heb je weleens gemerkt dat je werd opgeslokt door van alles en nog wat om je heen. In dergelijke situaties is het moeilijk om in verbinding te blijven met jezelf, met alle gevolgen van dien. Door bewust die verbinding weer aan te gaan kan er een heling plaats vinden bijvoorbeeld door vermindering of heling van klachten of meer rust en balans in jezelf. Door in verbinding te zijn met jezelf kun je de verbinding aangaan met een ander, met de natuur en met de wereld om je heen. Als therapeut en cliënt ga je (tijdelijk) met elkaar in verbinding.
Waarom energetische lichaams- en psychotherapie? Ik werk energetisch. Energetisch werken betekent voor mij magnetiseren en heldervoelendheid. Ik zoek en werk met de laag achter de zichtbare laag. Het energetisch werken verweef ik zowel in de lichaamstherapie (Shiatsu Ryoho, Shiatsu Zen-Style, Manueel Praktizijn ®), als de energetische psychotherapie (Polyenergetica), maar op een bepaalde manier ook in de ademsessie’s.
Sinds 2003 heb ik een praktijk, waar ik erg van geniet en veel voldoening ervaar. Met en voor mensen werken is iets wat mij altijd blijft boeien en wat ik nog steeds leuk en afwisselend werk vind. Elk mens is uniek en dat maakt het voor mij als therapeut zo boeiend. Met name dat ik in de gelegenheid kom om een mens in zijn totaliteit te mogen ‘zien’.

Waarom vertoont iemand bepaald gedrag en hoe gaat hij of zij daar mee om.
Los van dit gegeven heb ik in mijn werk altijd gezocht naar verdieping en ontwikkeling. Na vanaf 1987 werkzaam te zijn geweest in de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en daar verschillende functies heb gehad, heb ik in 2002 de beslissing genomen een ander pad te kiezen. Een pad dat leidt naar een meer holistische benadering van de mens.
Na wat speurwerk kwam ik uit bij de Shiatsu-therapie als richting die goed aansloot bij mijn ideeën en heb ik de stap genomen om een eigen praktijk te openen als Shiatsu-therapeut. Het werken als Shiatsu-therapeut beviel me erg goed, maar ik wilde op ‘ziels-niveau’ nog meer de diepte in kunnen gaan. Mede om deze reden ben ik met de opleiding voor polyenergetische therapie begonnen. Dit is een opleiding voor energetische psychotherapie, deze heb ik in 2009 afgerond. In april 2023 heb ik mijn diploma Ademcoach behaald. Tijdens deze opleiding was ik meteen gegrepen door deze methode en die goed aansluit bij wat ik als toepas in mijn praktijk.  Op deze manier ben ik me door de jaren heen steeds blijven ontwikkelen met studies.

Mede daardoor wordt mijn werk steeds completer en ben ik in staat om cliënten op meerdere manieren te kunnen ondersteunen en behandelen. Dat is voor mij persoonlijk en als therapeut erg belangrijk.

Het werken met cliënten geeft diepgang en kan tot mooie resultaten leiden, maar voor een deel miste ik het werken met groepen. Met groepen kom je in een andere dynamiek, welke ik ook heel fijn vind. De steun en inspiratie die je bij elkaar kan vinden, is een mooie aanvulling op individuele therapie.  Dit is één van de redenen dat ik met het geven van Workshops en Trainingen ben begonnen.

Meer over werkervaring scholingen zie: LinkedIn