Over mij

‘In Verbinding, praktijk voor energetische lichaams- en psychotherapie’ straalt uit waar ik voor sta.
In verbinding zijn is mijns inziens heel belangrijk. Wanneer je in verbinding bent met jezelf en je weet en voelt wat goed voor je is, wat je nodig hebt etc. is het eenvoudiger om op je eigen unieke pad te blijven. En als therapeut en cliënt ga je (tijdelijk) met elkaar in verbinding.
Energetisch werken betekent voor mij, mijn heldervoelendheid combineren met de methodes waaruit ik werk. Ik zoek en werk met de laag achter de zichtbare laag.
Sinds 2003 heb ik een praktijk, waar ik erg van geniet en veel voldoening ervaar. Met en voor mensen werken is iets wat mij altijd blijft boeien en wat ik nog steeds leuk en afwisselend werk vind. Elk mens is uniek en dat maakt het voor mij als therapeut zo boeiend. Met name dat ik in de gelegenheid kom om een mens in zijn totaliteit te mogen ‘zien’.

Los van dit gegeven heb ik in mijn werk altijd gezocht naar verdieping en ontwikkeling. Na vanaf 1987 werkzaam te zijn geweest in de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en daar verschillende functies heb gehad, heb ik in 2002 de beslissing genomen een ander pad te kiezen. Een pad dat leidt naar een meer holistische benadering van de mens.
Na wat speur- en voelwerk kwam ik uit bij de Shiatsu-therapie en heb ik de stap genomen om een eigen praktijk te openen. Het werken als Shiatsu-therapeut beviel me erg goed, maar ik wilde op ‘ziels-niveau’ nog meer de diepte in kunnen gaan. Mede om deze reden ben ik met de opleiding voor polyenergetische therapie begonnen. Dit is een opleiding voor energetische psychotherapie, deze heb ik in 2009 afgerond. In april 2023 heb ik mijn diploma Ademcoach behaald. Tijdens de opleiding was ik meteen gegrepen door deze methode en het sluit goed aan bij wat ik al toepas in de praktijk. Op deze manier ben ik me door de jaren heen steeds blijven ontwikkelen met studies en ervaring.

Daardoor wordt mijn werk steeds completer en ben ik in staat om cliënten op meerdere manieren te kunnen ondersteunen en behandelen. Dat is voor mij persoonlijk en als therapeut belangrijk.

Het werken met cliënten geeft diepgang en kan tot mooie resultaten leiden, maar voor een deel miste ik het werken met groepen. Met groepen kom je in een andere dynamiek, welke ik ook heel fijn vind. De steun en inspiratie die je bij elkaar kan vinden, is een mooie aanvulling op individuele therapie.  Dit is één van de redenen dat ik met het geven van Workshops en Trainingen ben begonnen.

Meer over werkervaring scholingen zie: LinkedIn