Lichaamstherapie

Shiatsu Ryoho, Shiatsu Zen-Style, Manueel Praktizijn®, Energetische therapie

In mijn praktijk ‘In Verbinding’ in Warns in Friesland geef ik energetische lichaams- en psychotherapie en sinds kort ook ademsessie’s als ademcoach. Daarnaast geef ik trainingen en workshops. Meer informatie hierover kun je vinden onder de desbetreffende kopjes op deze site.

Mensen bouwen in hun lichaam regelmatig spanningen en blokkades op die kunnen leiden tot pijnklachten.
Kortdurende spanning of stress is gezond. Je hebt spanning en stress nodig om te kunnen functioneren, zogeheten gezonde stress.
Daarnaast is er ook negatieve stress, wanneer de stress in verhouding langer duurt dan de ontspanning.
Wanneer er sprake is van een disbalans, dan is de kans groot dat je allerlei klachten opbouwt.
Bij de een zal het fysieke aspect meer naar voren treden, denk aan hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten etc. Bij een ander zal het emotionele, psychische aspect een grotere rol spelen. Denk daarbij aan oververmoeidheid, hyperventilatie, depressies etc.
Het fysieke deel kun je niet los zien van het psychische deel van jezelf, en andersom. Ze zijn altijd met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.
Energetische lichaamstherapie is een therapie waarbij verschillende vormen van massage een energetische stroom op gang brengen.
De verschillende vormen van massage die ik hierbij toepas zijn: Shiatsu Ryoho, Zen Shiatsu, Klassieke massage, Segmentale Massage en Quasha.

Tijdens een behandeling vindt een combinatie van deze methodes plaats waarbij de Shiatsu Ryoho voor mij leidend is.
Door de genoemde technieken te combineren met mijn heldervoelendheid, kun je spreken van een energetische massage. Hierdoor komt de energiestroom van je eigen systeem weer op gang waardoor er verlichting, verruiming of zelfs volledig herstel van je klachten kan plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de aard van je klachten en of er sprake is van kortdurende of chronische klachten.