Lichaamstherapie

Shiatsu Ryoho, Shiatsu Zen-Style, Manueel Praktizijn®, Energetische therapie

In mijn praktijk ‘In Verbinding’ te Warns in Friesland geef ik energetische lichaams- en psychotherapie. Daarnaast geef ik trainingen en workshops. Meer informatie hierover kun je vinden onder de desbetreffende kopjes op deze site.

Mensen bouwen in hun lichaam regelmatig spanningen en blokkades op die kunnen leiden tot pijnklachten.
Kortdurende spanning of stress is gezond. Je hebt spanning en stress nodig om te kunnen functioneren, zogenoemde gezonde stress.
Daarnaast heb je natuurlijk ook zogenaamde negatieve stress, als de stress in verhouding langer duurt dan de ontspanning. Wanneer er sprake is van een onbalans dan is de kans groot dat je allerlei klachten opbouwt. Energetische lichaamstherapie is wat mij betreft niet los te zien van de energetische psychotherapie, oftewel het emotionele en ziel-stuk in dit verhaal. Lees meer psychotherapie
Lichaam, geest en ziel staan met elkaar ‘In Verbinding’. Bij de ene mens zal het fysieke aspect meer naar voren treden, denk aan hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten etc. Bij een ander zal het emotionele, psychische aspect een grote rol spelen. Denk daarbij aan oververmoeidheid, hyperventilatie, depressies etc. Je kunt dit dus niet los van elkaar zien, het beïnvloedt elkaar. Energetische lichaamstherapie is een therapie waarbij verschillende vormen van massage een energetische stroom op gang brengen.
De verschillende vormen van massage die ik hierbij toepas zijn: Shiatsu Ryoho, Zen Shiatsu, Klassieke massage, Segmentale Massage en Quasha.

Tijdens een behandeling vindt een mengeling van deze technieken plaats waarbij de Shiatsu Ryoho voor mij leidend is. Door het lichaam stromen meridianen. Deze zijn verbonden met jouw chakra’s en aura. Door de genoemde technieken te combineren met mijn heldervoelendheid kun je spreken van een energetische massage. Hierdoor komt de energiestroom van je eigen systeem weer op gang waardoor er verlichting, verruiming of zelfs volledig herstel van je klachten plaats kan vinden. Dit is afhankelijk van de aard van je klachten en of er sprake is van kortdurende of chronische klachten.