Ademcoaching

Zoals je ademt, zo leef je.
Verander je adem en je verandert je leven.

Ademcoaching door verbonden ademhaling.

Wat is verbonden ademen?
Normaalgesproken is er een moment van rust tussen de in- en uitademing. Bij de verbonden ademhaling, adem je continu in en uit zonder pauzes. Deze methode staat erom bekend dat het zuurstof, oftewel levensenergie, dieper in je lichaam brengt en je helpt los te laten. Het wordt ook wel een detox voor lichaam en geest genoemd. Het mooie aan de verbonden ademhaling is dat je niet je best hoeft te doen om “uit je hoofd” te komen, het gaat vanzelf. Door de hoeveelheid zuurstof die in je systeem komt, wordt het denken verminderd en kom je dichterbij je emoties en je diepere lagen.

Wat levert de verbonden ademhaling jou op?
De verbonden ademhaling kan helpen bij het verminderen van stress, het vergroten van vitaliteit en het ontwikkelen van een diepere verbinding met jezelf. Daarnaast kan een verbonden ademhaling bijdragen aan het verminderen van fysieke emoties en trauma’s. Na een periode van stress, kun je spanning in je lichaam vasthouden en die spanning kan leiden tot lichamelijke en emotionele blokkades. Door de verbonden ademhaling kun je de blokkades loslaten en ruimte maken voor genezing en groei. Door de sessies doorbreek je bepaalde adempatronen waardoor jij je o.a. fitter en vrijer kunt voelen.

In je ademhaling ligt verscholen hoe jij je op dit moment voelt. Waar gaat de ademhaling naar toe en waar stagneert het?  Tijdens de sessies word je uitgenodigd om naar de gebieden toe te ademen waar je bent “vertrokken” en op die manier weer te verbinden met wat er is, of nog verborgen ligt. Door een adempatroon te herkennen en te ervaren bevordert het je zelfinzicht.

Bovendien ben je door de verbonden ademhaling beter in staat je lichaam te doorvoelen, waardoor je meer in contact komt met je innerlijke wijsheid en intuïtie.

Hoe ziet een sessie er uit?
De sessie wordt ondersteunt met muziek en de coach (ik) zal af en toe punten op je lichaam aanraken (met jouw goedkeuring) om je eigen energie beter te laten stromen. In deze samenwerking met muziek en de coach ontstaat een helende manier van ademen die het onderbewuste met het bewuste verbindt en zo innerlijke blokkades transformeert. Ademen is een ritmisch gebeuren; inademing, en uitademing, opnemen en afgeven, ontvangen en geven.

Na de verbonden ademhaling volgt, tijdens de sessie, de integratie. Deze is net zo belangrijk als de verbonden ademhaling. Je lichaam en je hele systeem heeft tijd nodig om datgene wat in beweging komt te integreren. Soms verwerken cliënten ”na”, worden heel rustig, krijgen visioenen, gevoelens worden duidelijker etc. het is een persoonlijke reis en die is voor een ieder weer anders.

In je ademhaling ligt verscholen hoe jij je op dit moment voelt. Waar gaat de ademhaling naar toe en waar stagneert het?  Tijdens de sessies word je uitgenodigd om naar de gebieden toe te ademen waar je bent “vertrokken” en op die manier weer te verbinden met wat er is, of nog verborgen ligt. Door een adempatroon te herkennen en te ervaren bevordert het je zelfinzicht.

Het is belangrijk om deze methode onder begeleiding van een ervaren trainer of therapeut te beoefenen, omdat het krachtig kan zijn en emoties losmaakt.

Deze methode van verbonden ademhaling bied ik aan in zowel een persoonlijke sessie, als in een kleine groep.

Ademhalingsoefeningen gericht op ontspanning en herstel.
Naast de methode van verbonden ademhaling, behoren ook ademhalingsoefeningen gericht op ontspanning en herstel tot het aanbod van de praktijk. Deze methode is gericht op het trainen van jouw ademhaling door middel van oefeningen. Dit heeft een positief effect op zowel je fysieke als emotionele welbevinden.