Ademcoach

Zoals je ademt, zo leef je.
Verander je adem en je verandert je leven.

Waarom zou u een sessie aan willen gaan?
Uit nieuwsgierigheid?
Heeft u het gevoel, dat u meer met uzelf verbonden wilt zijn?
Heeft u het gevoel dat u nog wat “op wilt ruimen”?
Wilt u meer in contact komen met uw gevoel, uw spiritualiteit?

Op het gebied van ademhaling zijn diverse methodes en stromingen die allemaal hun eigen voordelen hebben. De best passende methode kan per persoon én per behoefte verschillend zijn

De methode die ik als coach toepas is “de verbonden ademhaling”.

Wat houdt de verbonden ademhaling in?
Normaal gesproken is er een moment van rust tussen de in- en uitademing, maar bij de verbonden ademhaling, adem je constant in en uit zonder pauzes. Deze techniek staat erom bekend dat het zuurstof, oftewel levensenergie, dieper in je lichaam brengt en je helpt om los te laten. Het wordt ook wel een detox voor lichaam en geest genoemd. Het mooie aan de verbonden ademhaling is dat je niet je best hoeft te doen om “uit je hoofd” te komen, het gaat vanzelf. Door de hoeveelheid zuurstof die in je systeem komt, wordt het denken verminderd en ga je als vanzelf naar je emoties en je diepere lagen.

Wat kan de verbonden ademhaling u opleveren?
De verbonden ademhaling kan helpen bij het verminderen van stress, het vergroten van vitaliteit en het ontwikkelen van een diepere verbinding met jezelf. Daarnaast kan een verbonden ademhaling bijdragen aan het verminderen van fysieke emoties en trauma’s. Na een periode van stress, kun je spanning in je lichaam vasthouden en die spanning kan leiden tot lichamelijke en emotionele blokkades. Door de verbonden ademhaling kun je de blokkades loslaten en ruimte maken voor genezing en groei. Door de sessies doorbreek je bepaalde adempatronen waardoor u zich je o.a. fitter en vrijer kunt voelen.

Bovendien ben je door de verbonden ademhaling beter in staat je lichaam te doorvoelen, waardoor je meer in contact komt met je innerlijke wijsheid en intuïtie.

Hoe ziet een sessie er uit?
De sessie wordt ondersteunt met muziek en de coach (ik) zal af en toe punten op je lichaam aanraken (met jouw goedkeuring) om je eigen energie beter te laten stromen. In deze samenwerking met muziek en de coach ontstaat een helende manier van ademen die het onderbewuste met het bewuste verbindt en zo innerlijke blokkades transformeert. Ademen is een ritmisch gebeuren; inademing, en uitademing, opnemen en afgeven,  ontvangen en geven.

Na de verbonden ademhaling volgt, tijdens de sessie, de integratie. Deze is net zo belangrijk als de verbonden ademhaling. Je lichaam en je hele systeem heeft tijd nodig om datgene wat in beweging komt te integreren. Soms verwerken cliënten ”na”, worden heel rustig, krijgen visioenen, gevoelens worden duidelijker etc. het is een persoonlijke reis en die is voor een ieder weer anders.

In uw ademhaling ligt verscholen hoe u zich op dit moment voelt. Waar gaat de ademhaling naar toe en waar stagneert het?  Tijdens de sessies wordt u uitgenodigd om naar de gebieden toe te ademen waar u bent “vertrokken” en op die manier weer te verbinden met wat er is, of nog verborgen ligt.

Door een adempatroon te herkennen en te ervaren bevordert men het zelfinzicht.

Men is niet voor niets in bepaalde gebieden vertrokken om welke reden dan ook. Maar het kan zijn dat wat eerst een overlevingsmechanisme was nu een (adem-)patroon is geworden. Tijdens een sessie mag het weer stromen en verbinden, zodat alles wat beperkt, opgeruimd wordt en er ruimte komt.